Yleinen

Kaisla

25.04.2014, mannavaara

En yleensä tee paljonkaan käsitöitä puuvillasta, mutta törmäsin virkkausohjeeseen jossa käytetään minulle aiemmin tuntematonta Novita Kaisla-lankaa. Kävinkin jälleen paikallisen Anttilan lankaosastolla, ja ostin kolme kerää jo edellisellä kerralla silmäilemääni Kaisla-lankaa.

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Kaisla on 50 % kierrätyspuuvillaa ja 50 % polyesteria. En ole aikaisemmin käyttänyt kierrätysmateriaaleja neulomisessa ja virkkaamisessa, ja olinkin yllättynyt kuinka laadukkaan oloista lankaa Kaisla on. Värit ovat tasalaatuisia ja kirkkaita. Otin kerän kolmea eri väriä: mustaa, valkoista sekä pinkkiä virkkausprojektia varten.

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Myös langan rakenne itsessään on melko yllättävä, sellainen putkimainen kudos, arvelisin että tästä langasta virkattuna projektini tulee olemaan kestävä. Lisäksi vyötteen pesumerkinnät lupaavat langan kestävän 60 asteen konepesua. Saa nähdä mitä tästä tulee, mutta ainakin vaikuttaa mielenkiintoiselta!

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Kuva lainattu Novitan nettisivulta

Kierrätysmateriaalista valmistettu lanka on minulle itselleni melko uusi tuttavuus, vaikka onhan esimerkiksi Novitalta jo aikaisemmin tullut markkinoille myös Novita Hanko, jossa on myös 50 % kierrätyspuuvillaa. Tutuista bloggaajista Lähiömutsi on käyttänyt Novita Hankoa Minimen lomapaidassa. Onko puuvillalankojen tulevaisuus kierrätysmateriaaleissa? Se ei olisi laisinkaan huonompi käänne.

Niin, se lankadieetti. Ei puhuta siitä nyt…

Edellisen päivityksen saldo – 215 g

Lisäystä + 300 g

Saldo + 85  g


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *