Yleinen

OMG! I just killed my yarn stash!

30.04.2014, mannavaara

Varoitus: liikaa informaatiota!

Retriittiviikonloppu. Tiedän, siinä vaiheessa kun tämä postaus pöllähtää ilmoille, on Kierot puikot 2014 -retriitti kultainen muisto vain, mutta vielä se on eilinen tätä kirjoitettaessa. Oikeasti eilinen. Keskeisin mieltä askarruttava kysymys on: kuinka monta käsityötä neulojan on pakattava mukaan koko viikonlopun kestävälle neuleretriitille.

Lähdin retriittiin hyvät mielessä, aikeina keventää omaa lankadieettiä lahjoittamalla 430 g lankaa kanssaneulojien retriittijämäsukkiin ja lahjoituspöytään, josta langat jatkaisivat matkaansa erääseen paikalliseen päiväkotiin. Lisäksi mukana oli valmiiksi mietitty lyhyehkö ostoslista, sillä retriitissä tuotteitaan edustivat Lankakauppa Kuje sekä Kraft Hand-Dyed. Tarkoituksenani oli pysytellä erossa Kraftin ihanuuksista, vaikka Kraft esittelikin uuden houkutuksen minivyyhtien muodossa, ja sen sijaan ostaa pari kerää ihan perussukkalankaa Kujeen kojusta. Aioin siis olla ehdottoman järkevä koko viikonlopun.

Kujeen kojuesta mukaani tarttuivatkin pari Opalin kerää, toinen 6-säikeistä ja toinen 4-säikeistä perussukkalankaa, sitä neutraalia värikarttaa täydentämään. Tässä vaiheessa oltiin vielä suunnitelmien mukaisessa kurssissa. Älkää kuitenkaan vielä taputtako.

Tapahtui jotain odottamatonta: minulta loppui tekeminen. Olin ottanut mukaan kolme käsityötä; retriitissä aloitettavat kirjoneulesukat, virkkuutyö ja pipo, joka oli ihan loppuvaiheessa. Pipo tuli valmiiksi, virkkuutyö ei houkuttanut ja kirjoneulesukkia en voinut jatkaa koska odotin kirjoneulepajan hyödyllisten vinkkien paljastumista. Oh no! Kuinka monta käsityötä neulojan siis tarvitsee viikonlopuksi varata?! Vastaus: enemmän kuin kolme, tai sitten yhden niistä on oltava suuri projekti.

Napit puuttuu-blogin Tiina ehdotti, (huokailtuaan ensin tiukkaa neulekäsialaani) että alkaisin neuloa pitsihuivia. Tätä varten minun piti käydä nappaamassa Kujeen kojusta lisää lankaa, nyt ruskean Cascade Heritagen muodossa, sekä Knit Pron 5 mm vaihtopäät ja 100 cm kaapelin, koska eihän minulla tietenkään ollut tarvikkeita mukana! Ohjettakaan ei ollut, mutta Tiinan sekä huivin ohjeen kirjoittaneen Sadelman avulla sain huivin aloitettua ja neuloinkin sitä monta tuntia. Jotkut ne vaan muistaa neuleohjeita ulkoa…minä en oppinut muistamaan huivin nimeäkään, vaan aina sitä kysyttäessä osoitin Missä neuloimme kerran-blogin Vyyhdin ihastuttavaa keltaista huivia, ja vastasin ”tuo”.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Pajasukkia varten varaamani langat eivät puhutelleetkaan minua lainkaan! Kirppispöydässä oli myytävänä vaaleanpunaista semisolidia Handua kaveriksi mustalle Novita Pikkusiskolle. No, lunastin sen itselleni, joten ainakin jonkun lankavarasto pieneni sen verran.

Ja jos tämä ei vielä tuhonnut lankadieettiäni, niin odottakaas mitä minulla on vielä kerrottavana!

Sain pyytämiäni Novita Wooleja ja joitakin muita samantyyppisiä lankoja hyväntekeväisyysneulontaani varten, ja minä todellakin sain niitä n. 800 g! Ja siellä on mukana sitä räyheää pinkkiäkin jota en aiemmin uskaltanut kaupasta mukaani ottaa, aika hauskaa!

Hetken aikaa ajattelin etten sisällyttäisi niitä lankavarastoni saldoon, mutta hei, koska ne täytyy kuitenkin mahduttaa lankalaatikkoon, ovat ne ihan yhtälailla lankavarastoa. En kuitenkaan aio ottaa näistä hyväntekeväisyyslangoista paineita, vaan neulon pikkupikku pipoja kun minulla on aikaa ja tarmoa, vaikka siinä menisikin seuraavat kaksikymmentä vuotta.

Aivan huippu viikonloppu kaiken kaikkiaan, mutta turmiollinen lankadieetin kannalta!

Edellisen päivityksen saldo + 85 g

Vähennystä – 430 g

Ostoksia + 450 g

Lahjoituslankoja + 800 g

Saldo + 905  g

,


2 vastausta

  1. mannavaara sanoo:

    No, mutta sinä lienetkin jo neulonut niistä suurimman osan 😀

  2. TiiQ sanoo:

    Khihihii, no minä raahasin retriitistä kotiin neljä (4 !!!) kassillista lankaa enkä ehkä myynyt tai lahjoittanut yhtään omistani :D. Niin vain sain ängettyä kaikki lankalaatikoihini – enkä muuten aio minäkään ottaa paineita, että lahjoituslangat pitäisi neuloa mahdollisimman nopeasti. Onpahan sitten lankaa, kun inspis iskee…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *